Ботев победи Локомотив с 2:1 в пловдивското дерби на 11 кръг на елитната юношеска група до 19 години. Успехът на “канарчетата” дойде след странна дузпа в последната минута, а “черно-белите” завършиха мача с 10 души.
 
В средата на първото полувреме Светослав Читаков бе оставен непокрит в наказателното поле на Локомотив и даде аванс на Ботев. “Смърфовете” изравниха с гол на Георги Петров-Геша, който получи добра асистенция от Николай Чипев.
 
В края на мача “черно-белите” останаха с човек по-малко, след като Цветелин Стоянов получи червен картон. Драмата настъпи в последната минута, когато при меле в наказателното поле на Локомотив футболист на Ботев падна на земята, а съдията даде дузпа.
 
Това предизвика протестите на играчите и треньорите на “смърфовете”, но реферът бе твърд в решениет си. Тодор Неделев бе точен при изпълнението на наказателния удар и донесе победата на “жълто-черните”.
 
“Канарчетата", които макар вече да са под шапката на Ботев (Пловдив), участват в елитната юношеска група като Ботев 2002 и за това имат право да използват само юноши набор`92, докато всички останали отбори могат да използват до 4-ма футболисти от мъжките отбори. Така за Локомотив играха Ангел Йошев, Николай Чипев и Георги Петров-Геша./БЛИЦ