“Ботев” (Пловдив) ще привлече двама от футболистите, които ще бъдат освободени от Локомотив (Пловдив), пише "7 дни спорт". Това са защитниците Емил Аргиров-Животното и Костадин Гаджалов.
 
Десният бек Аргиров премина в Локо (Пд) през лятото, но не успя да се утвърди. Той минава за един от любимите възпитаници на треньора и председател на УС на “Ботев” Марин Бакалов. Той му беше треньор още в частната школа "Ботев 2002", която преди години захранваше с футболисти Спартак (Пд).
 
Животното игра под негово ръководство и в представителния тим на отбора от стадион "Тодор Диев". През 2008 година, когато Бакалов беше изпълнителен директор на “Ботев”, искаше да го привлече от Спартак, но трансферът тогава не се получи.
 
“Канарчетата" ще изчакат въпросните играчи да разтрогнат по взаимно съгласие договорите с тима от “Лаута” и да станат свободни агенти. От ръководството на Локо (Пд) съобщиха, че не желаят да пречат на българските футболисти, които ще си тръгнат, и ще ги пуснат да си ходят, без да искат трансферна сума за тях./БЛИЦ