Славия победи с 2:1 Нефтохимик в контролен мач, който се явяваше официалното представяне на "белите" преди подновяването на сезона в "А" група. Проверката на изкуственото игрище в столичния квартал "Овча Купел" обаче беше опорочена от неприятен инцидент, след като фенове на двата отбора си спретнаха бой, а мелето завърши със спукана глава на един от привържениците от Бургас. На запалянкото веднага беше оказана помощ от лекарския щаб на "шейховете".

Гостите от Бургас първи поведоха в резултата с гол на Емануил Манев в 29-ата минута, но избраниците на Мартин Кушев стигнаха до обрата, като точни бяха Георги Христов и Живко Желев.

Мачът започна равностойно, а първата сериозна опасност беше създадена чак в 24-ата минута. Тогава Адриан Олегов вкара топката във вратата на Славия след центриране от фаул и изстрел с глава, но попадението му не беше зачетено заради засада. Пет минути по-късно Ангелов напредна по лявото крило и подаде към Емануил Манев, който от близко разстояние без проблем реализира и даде преднина на Нефтохимик - 0:1.

До почивката "белите" успяха да изравнят резултата. В 37-ата минута Петър Димитров нахлу отдясно и почти от аут линията центрира в наказателното поле на гостите, където Георги Христов се оказа най-съобразителен и вкара за 1:1.

След почивката двамата треньори Мартин Кушев и Ангел Стойков, който е бивш футболист на Славия, извършиха множество смени, но играта не се подобри кой знае колко. На моменти домакините надиграха противника си и донякъде заслужено стигнаха до пълния обрат. В 70-ата минута вратарят на Нефтохимик Стойчев изби силен изстрел на младежкия национал Радослав Василев. Седем минути по-късно Радослав Димитров центрира към опитния Живко Желев, който беше в близост до точката на дузпата и без проблем прати топката в мрежата на "шейховете", донасяйки победата на Славия с 2:1.

До края на мача пропуск за домакините направи Йордан Юруков, който изпълни пряк свободен удар в 85-ата минута, но топката срещна напречната греда.

Балансът на Славия в контролите тази зима е 5 победи, 2 равенства и 3 загуби. На 3 март селекцията на Мартин Кушев гостува на "Ботев" (Враца) в първия си официален мач за 2012 година.

СЛАВИЯ - НЕФТОХИМИК 2:1
0:1 Емануил Манев (29), 1:1 Георги Христов (37), 2:1 Живко Желев (77)

СЛАВИЯ: Емил Петров, Филип Филипов, Даниел Златков, Иван Тодоров, Георги Пашов, Янко Сандански, Петър Димитров, Тайсуке Акиоши, Цветомир Тодоров, Милан Ставрич, Георги Христов (в 46-ата минута влизат: Божов, Желев, Милчев, Р. Димитров, Юруков, Бишевич, Георгиев, Златинов, Бишевич, Романов)