Аутсайдерът в Западната "Б" група Марек разби последния в елита Беласица с 5:2 в контролна среща. Дупничани буквално опозориха съперника си, като до 57-ата минута поведоха с 5:0, а попаденията в тяхната врата паднаха след автогол и дузпа в последните 15 минути на срещата.

Методи Тушев откри резултата с гол в собствената си врата в 11-ата минута. Емил Тодоров и Кирил Кръстев направиха 3:0 до почивката, а с два гола за две минути – в 56-ата и 57-ата – Марек тушира Бела - 5:0.

В 62-ата минута Георги Бижев пропусна дузпа, с която да намали малко изоставането на Беласица, информира "Гонг". Това обаче стори Крумов в 75-ата минута, когато си вкара автогол. Бижев се реваншира частично, като реализира втората отсъдена дузпа за петричани в 78-ата минута. За оспорване на съдийското решение при втория наказателен удар, червен картон получи Георги Георгиев.

Заради сбиване пък бяха изгонени Янко Сандански от Марек и Йордан Апостолов от Беласица.

След втората поредна загуба старши треньорът на Беласица Добри Митов най-вероятно ще се раздели с голяма част от играчите на проби. Преотстъпените от Локо (Сф) Преслав Йорданов и Даниел Генов не играха в днешната контрола. Очаква се те да започнат подготовка с "комитите" в понеделник. /БЛИЦ

Информация за всички контроли на отборите от "А" група - ТУК