По скандален протече контролата между Марица и сборен отбор на юношите на Локомотив (Пловдив), която не завърши, информира PlovdivDerby. Срещата се игра на стадион "Марица" в Кършияка.

Двубоят не завърши след като треньорът на сборната формация на "смърфовете" Иван Петров - Чекиста, който е бивш треньор на Марица, извади отбора си. Той направи това заради спречаване на футболисти от двата тима. Към момента на прекратяване на мача Марица водеше с 4:0.

Колегите от PlovdivDerby припомнят, че на 31 май миналата година дербито между Локомотив (Пловдив) и "Ботев" (Пловдив) при родените 1998 година бе прекратено заради скандал и след като Чекиста отново извади отбора си, юношите на "смърфовете" не доиграха мача. Скандалната ситуация се случи през второто полувреме, когато "канарчетата" поведоха с 2:0. Футболист на "жълто-черните" и такъв на Локомотив се сдърпаха на терена в борба за оплетената топка в мрежата на домакините след изпълнение на фаул. Този на "канарчетата" започна да дриблира с топката, когато до него се приближи играч на Локо. Първоначално двамата си размениха по едно блъскане, а в последствие този на "черно-белите" се опита да подкоси съперника. За реакцията си играчът на "Ботев" получи жълт картон, а този на Локомотив бе декориран с червен. Това вбеси треньорът на домакините Иван Петров - Чекиста, който навлезе на терена и изкара футболистите си. Главният съдия на срещата се принуди да даде преждевремно край на мача.