Сериозен скандал се разразил в Ботев преди двубоя с Локомотив (Мездра). Двубоят завърши 2:2, но минути преди срещата новият шеф на “канарчетата” Серджо Борго налетял на халфа Алберто Ребека.

Причината била, че част от футболистите отново не искали да играят, въпреки че ден по-рано бяха преустановили бойкота си. играчите били недоволни, че дори нямат екипировка и се наложило да бъдат взимани гащета и чорапи от домакините от Мездра. Съдията Николай Йорданов не искаше да даде начало на мача, тъй като гостите от Пловдив бяха с еднакви цветове на гащетата и чорапите като на тези на домакините от Локомотив.

На загрявката преди мача излезли само 6-7 футболисти на Ботев, но след намесата на Борго, който налетял с шамари на Ребека, нещата били вкарани в правилния път, пише “Тема спорт”.

При 2:1 за домакините от Мездра Иван Караманов изтичал до въпросния италиански шеф и започнал да вика: “Мъни, мъни” и с жест показал, че иска да получи пари.

Цирковете продължили на тръгване от хотел във Враца, където отборът бил настанен преди двубоя. Домакините на хотела усетили, че може да имат проблеми и заплашили администратора на Ботев Илко Бекяров, че ще ги заключи, ако не си платят. Наложило се Бекяров да обикаля по стаите и да събира по 20 лева от играчите, за да събере 1600 лева, колкото струвал престоя на “канарчетата”./БЛИЦ