Голям бой е имало в Берое след домакинското равенство 2:2 с Локомотив Пловдив в мач за първенство. Още по време на интервюто Александър Томаш по Диема Спорт се чуха викове и шумове откъм вътрешните помещения на стадиона в Стара Загора. Това принуди треньорът на гостуващия тим да се обърне, за да види какво се случва. В този момент там е се разигравали страшни сцени между футболистите и треньора на Берое.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Очевидци твърдят пред „Мач Телеграф", че наставникът на тима Ачиари е налетял да бие 24-годишния халф Карлос Алгара. Ударил го е във врата и в гърдите. Част от играчите защитили съотборника си. Трима сграбчили слисания си треньор и го изхвърлили като мръсен котарак от съблекалнята, ритайки го отзад. После всички в един глас обявили на аржентинския специалист, че повече не искат ни да го виждат, ни да го чуват.  45-годишният Хосе Ачиари успял да влезе пак в съблекалнята. Той крещял с пълно гърло, че ще разкаже всичко на президента Ернан Банато. Футболистите, осъзнали какви ги вършат, си седнали на задните части. Те обаче отговорили, че ще си го изкарат и на началника заради постоянното забавяне на пари и заплати.

Равенството с Локо Пловдив изпрати Берое в групата на изпадащите и само чудо може да го върне в средата на класирането. В следващия кръг старозагорци гостуват на Левски без голямата си звезда Себастиан Вия, който е с натрупани жълти картони.

Преди това се очакват последствия от големия скандал в съблекалнята. Първо, дали ще бъдат предприети някакви мерки от ръководството. И второ, дали някой от Берое ще признае за случилото се или отново ще си измие ръцете с „невярната журналистика“.