Хасково има вече трети вратар. Към отбора вчера се присъедини Боян Пейков, информира novinarug.com. Той е 30-годишен, за последно пази в Литекс. Стражът подписва с тима от Ловеч през есента на 2013-а, но е титуляр едва в три мача за Купата на България. В началото на тази година разтрогва договора си с „оранжевите“ по взаимно съгласие.
 
Пейков е юноша на Левски, но няма нито един мач за „сините“. Преотстъпен е в Конелиано през 2002-ра, после продължава кариерата си в Несебър и Миньор (Раднево). Най-големият успех постига с Берое, с който през 2010-а печели Купата на България. В мачовете за трофея той не допуска нито един гол.
 
През юли 2010 г. Боян Пейков подписва договор с Локомотив (София). През сезон 2010/11 е титуляр, но в края на годината е изместен от Валентин Галев и разтрогва договора. През 2012-а пази за полския Завиша (Бидгошч), където има четири мача.
 
С идването на Пейков се изпълнява желанието на старши треньорът Димчо Ненов да има трима вратари на разположение. В тима са Николай Банков и Емил Данче. Очаква се новият страж да дебютира за Хасково в сряда, когато „червено-белите“ ще играят с Берое. За петък е предвидена контрола с „Ботев“ (Пловдив) в Коматево.