Премиерът Бойко Борисов обяви, че българският нападател Димитър Бербатов е превърнат в изкупително жертва. Той подкрепи решението на Бербо да се откаже от националния отбор заради критики към него.
 
"От няколко години Бербатов влачи Манчестър Юнайтед, но пак е изкупителна жертва. Стана голмайстор на Висшата лига, а Рууни 20 мача се разминаваше с топката. Подкрепям Митко напълно в решението му да хвърли всичко и да се откаже от националния отбор. Българите обичаме успелите хора да ги принизяваме до собственото си ниво с всякакви критики”, заяви Бойко Борисов в предаването “Пред банята" по ТВ 7.
 
“Голяма работа, че са се отказали”, заяви премиерът по темата за отказването на представителния тим на Благой Георгиев и бойкота на Станислав Манолев срещу предишния селекционер Лотар Матеус.
 
Министър-председателят коментира и ситуацията с допинга на играчите на ЦСКА. Той се позова на думи на сръбския тенисист Новак Джокович, който стана Спортист на годината на Балканите.
 
“Джокович като беше тук преди няколко седмици каза: "Дори и три “Ред Бул”-а да изпия, давам положителна проба на следващия ден". Той е напълно запознат с разрешените и забранените вещества. Всичко е консултирал с лекаря си, за да не може да изпада в подобни ситуации", обяви премиерът.