Премиерът Бойко Борисов е обещал да помогне на още един клуб от Югозападна България, след като преди дни спаси Марек от фалит. Министър председателят заяви, че ще бъдат отпуснати 1 милион лева държавни пари на Пирин (Благоевград) за ремонт на спортния интернат и за поставяне на осветление и строеж на трибуна на стадион “Христо Ботев”.
 
"Помагаме с каквото можем и то в най-голямата криза. Най-вече помагаме на детско-юношеските школи и базите. До 2-3 години те ще са на по-добро ниво. Клубовете обаче са частни и въпреки всичко президентите им идват при мен и казват "дай пари". Всеки в държавата иска да му помогна", заяви Бойко Борисов.
 
През миналия сезон Пирин се спаси от изпадане от “А” група, но не получи лиценз заради финансови задължения. Сега отборът се състезава в трета дивизия.
 
Само преди дни Бойко Борисов отпусна 100 000 лева на Марек и по този начин спаси тима от Дупница от фалит. Той призна, че нови 50 000 лева ще бъдат преведени на клуба в края на годината. Вчера премиерът игра за ветераните на Витоша (Бистрица) при победата с 5:2 над Марек в четвъртфинален реванш за Купата на ветераните. Тимът на Борисов спечели и първия мач, но с 2:1./БЛИЦ