Премиерът Бойко Борисов пристига утре в Пловдив, след като Министерският съвет отпусна пари за стадионите "Ботев" и "Локомотив". Това съобщи днес кметът Здравко Димитров.

В 10 ч. премиерът ще се срещне с ръководството и феновете на Лаута, а в 11 ч. ще бъде на Колежа. Борисов ще посети и СУ "Найден Геров" - едно от петте учебни заведения, които също получават средства от държавния бюджет за физкултурни салони. Държавни пари са осигурени още за ОУ „Екзарх Антим I“ и ОУ „Душо Хаджидеков“ в район „Централен“ , СУ„Софрони Врачански“ и СУ „Св. Седмочисленици“ в „Тракия“, пишат колегите от "Марица".

В 12 ч. премиерът ще види как върви изграждането на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе. Очаква се да съобщи, че ще има средства за връзката със Скобелева майка.
 
Цялото финансиране от 37 млн. лева от държавата ще отиде за двата пловдивски гранда – Ботев и Локомотив. От тях 25 млн. лева ще са за дострояването на стадиона на Колежа, а за "Лаута" - 12 млн. лева, обясни кметът Здравко Димитров.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Той каза, че Локомотив може да ползва както поиска средствата – за стадион или база. Кметът добави, че чака проектите за Колежа и Лаута, след което ще се обявят конкурсите и ще следят всяка стотинка.

Здравко Димитров каза, че президентите на двата клуба - Ботев и Локомотив, трябва да представят проектите, за да може Община Пловдив да обяви обществена поръчка за двата стадиона за избор на изпълнители.

Стадион "Ботев" трябва да бъде завършен докрай, а на "Лаута" предстои да се изгради трибуна "Бесика", отделно от Локомотив искат да се вдигне и козирка над трибуните.