Премиерът Бойко Борисов ще включи в приятелска среща с аматьорския футболен клуб Бистрица срещу сборен отбор от ветерани на Локомотив (Пловдив). Това съобщи за БТА Атанас Узунов, технически директор на Локомотив. Срещата ще се проведе в неделя (29 април) от 12,00 часа на официалния терен на спортен комплекс "Лаута" и ще се играе в две полувремена от по 35 минути. Рефер на срещата ще бъде самият Узунов. Организатори на спортното състезание са Областна администрация - Пловдив, община Пловдив и ФК Локомотив (Пловдив).

Тимът на "тигрите" ще участва в срещата със състав според картотеката си. Капитан на тима, с номер 13, ще бъде Бойко Борисов. Ще му партнират и представители на държавната и местна власт - Здравко Димитров - областен управител на Пловдив; д-р Христо Грудев - заместник-областен управител на Пловдив; Иван Тотев - кмет на Пловдив и Живко Тодоров - кмет на Стара Загора. "Тигрите" ще излязат на терена с екип, ушит специално за срещата - небесносиньо с бели райета и с герба на Пловдив.

Треньор на Локомотив (Пловдив) ще бъде футболната легенда Христо Бонев. В състава на "железничарите" са включени бивши футболисти на Локомотив, сред които Аян Садъков, Едуард Ераносян, Георги Фиданов, с номер 7 ще играе президентът на клуба Константин Динев, както и Емил Велев, старши треньор на отбора.

Преди футболната среща премиерът Бойко Борисов ще открие две нови игрища, изградени към комплекс "Лаута". Едното е маломерно, с изкуствена настилка и с размери 50/30 метра. Второто е стандартно игрище с размери 100/67 метра, с електрическо осветление и е построено изцяло със средства на клуба. Малкото е изградено със средствата от община Пловдив, които с решение на Общинския съвет бяха предназначени за закупуване на билети. С решение на фенклуба парите бяха пренасочени за изграждане на игрището с мотива, че феновете на Локомотив могат да си купят билети, с което да подкрепят любимия си отбор. На церемонията ще присъстват всички деца от детско-юношеската школа на клуба и най-верните привърженици на черно-белия тим, уточни Атанас Узунов.