Премиерът Бойко Борисов обяви, че държавата няма да опрости данъците на нито един футболен клуб и призова ЦСКА да плати. Министър председателят разкри, че днес „Левски“ и Славия си били извикани за в НАП.
 
„Аз за ЦСКА толкова съм направил, колкото някой друг надали е направил. Да бъдат така добри да се занимават със спортно-технически неща, а не с държавата, защото държавата няма право да се меси във футболни дела”, обяви министър-председателят при откриването на спортен комплекс в столичния квартал „Зона Б5“.
 
„А днес данъчните са извикали и „Левски“, и Славия. Тези, които са просрочили плащания, днес са извикани. Всеки си плаща данъците. Никой не може да ги отмени. А сега с министър Кралев и г-н Горанов мислим къде да подпомогнем спортната база с осветление, с терени. Това, което държавата може да го направи, ще го направи,” допълни Борисов.
 
Както е известно, ЦСКА и Локомотив (София) бяха извадени от „А“ група заради дългове към различни институции и учреждения. Преди седмица той също призова „червените“ да платят задълженията си.