Министър-председателят на България Бойко Борисов сподели пред "Гонг", че до средата на декември най-вероятно "Левски" ще има нов спонсор. Още в началото на месеца премиерът информира, че се опитва да осигури помощ на собственика на клуба Тодор Батков.

- Има ли развитие по въпроса?
- Знаеш, че аз съм голям левскар и толкова ми е болно и обидно, когато малка част от публиката на "Левски", заради това, че МВР си върши работата, се опитват да ме злепоставят и да ме обиждат. Но мога да кажа, че съм сигурен и то в много кратко време, "Левски" с президента си Батков, с Гонзо, с Баждеков, с всичките наши любимци, защото те и сега имат спонсор, ще имат и допълнително финансиране от много голяма външна банка.

- Това означава ли, че може да се случи още след Нова година?
- Аз искрено се надявам, че преди Нова година, до средата на декември ще сме финализирали договора, но повтарям, моята роля е само да помоля и убедя, което съм направил, че "Левски" е отборът на народа, с толкова традиции, без изобщо да подценявам ЦСКА. Напротив - и на ЦСКА съм помагал, и на другите клубове, с каквото мога. Аз имам потвърждение, оттук-нататък изобщо не се меся, това си е работа на техническото ръководство, на президента Батков, да се срещнат, да си подпишат договора, да си уточняват условия и всичко останало.

- Има ли напредък около проектите за стадионите с държавна помощ, защото повечето клубове берат душа буквално и за хубаво или за лошо, чакат и от теб, и от правителството някакъв тип помощ. Няколко президенти се чудят дали ще издържат финансово в кризата след Нова година?
- Всеки президент на клуб е затова президент, за да го издържа и това е за неговия личен имидж. И аз не знам, нито Барселона, нито Реал, нито някой голям клуб, президентът на клуба да се храни от клуба. Напротив, те дават пари за неговото развитие. Въпреки всичко, на много клубове вече помогнахме, а стадион "Юнак" съм го обещал, в момента, в който бъде продаден на борсата, парите да ги дадем за детско-юношеските школи на отборите.