Министър-председателят на България - Бойко Борисов отново заговори за идеята за нов национален стадион. Премиерът бе на инспекция на Зимния дворец в столицата и обяви директно, че националният отбор трябва да заслужи новия си стадион, а ако бъде изграден, то той не трябва да се намира в центъра на града.

"Ако се направи така от футболистите, че да има нужда и да има десетки хиляди желаещи да гледат футбол. Така както беше, не е нищо сложно - играе се 11 срещу 11. Тук спортните журналисти може малко да помогнете. Да направим едно обсъждане дали Националният стадион е нужен на това място. Вие го направeте, за да няма после приказки.

Всеки мач блокира София, а мачове има почти всяка седмица. На това място, този Национален стадион върши ли работа? Може да се построи нов стадион, а този да се ползва за друго. Ама вие направете обсъждане. Просто давам идея. Тогава ще има пари за нов стадион и за още други работи.

Защото този хем не върши работа за нищо, хем се дадоха десетки милиони за ремонти преди нас. Нищо не ремонтираха. Този стадион непрекъснато задръства града. Има много примери. Колко големи отбори по света имаха такива стадиони? В Мюнхен например къде беше стадионът, уникално съоръжение. Развалиха го, изнесоха го извън града, или в града, където няма задръствания, където отива метрото, и решиха нещата.

Аз имам идеи и ако спортната общественост прецени, че това е правилно решение, ще го направим. Ще помогнем на всички, защото всеки път като има мач хиляди хора псуват. Снощи колко хора имаше на мач на Националния стадион? 200 човека, а два милиона не могат да минат покрай стадиона. Това не е правилно, но вие повдигнете темата, ще ми помогнете", заяви Борисов.

Той похвали и ремонта на Зимни дворец като подчерта, че са вложени около 5 милиона лева, с които е осигурена енергийна ефективност на сградата, както и необходимите условия за тренировки и състезания.