"Стига с тези стадиони. Ще ги построим, но въпросът е кой ще играе на тях". Така премиерът Бойко Борисов отговори на пловдивските спортни деятели, дошли да го видят на гарата в Белозем. Там той бе посрещнат от легендата на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев, общинския съветник от ГЕРБ и бивш международен рефер Атанас Узунов и шефа на дирекция „Спорт“ към Община Пловдив Петър Зехтински.

Тримата отново заговориха за бъдещето на стадионите в Пловдив. Борисов обаче ги отсече, като обяви, че занапред приоритет в разпределението на държавните пари за спорт ще са детско-юношеските школи. 

"Ще има и стадиони - за едни ще помогнем, други трябва да си ги направят общините и клубовете. Въпросът е кой ще играе на тези стадиони", продължи Борисов, цитиран от колегите от "Марица".
 
"Видяхте снощи на мача с Косово - 3-4 хиляди души публика и никаква игра (б.р. - нашите записаха срамна загуба с 2:3). Първи да вдигнем нивото и публиката да се върне, пък тогава ще правим големи стадиони. Сега усилията трябва да са в школите", обяви Борисов.

По трасето от Златитрап до Белозем той помоли машиниста да му отстъпи мястото си и сам кара влака.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)