Бойко Борисов ще излезе за първи път на стадион “Ивайло” във Велико Търново като футболист. Бившият премиер най-вероятно ще изведе с капитанската лента ветераните на Витоша (Бистрица) в полуфинала за шампионската титла срещу Спартак (Варна). Мачът е в четвъртък от 16:00 часа.

Старата столица бе избрана от БФС за домакин на интригуващия полуфинал. Великотърновска е и съдийската бригада – Георги Гинчев с асистенти Илиян Капарашев и Ивайло Атанасов, информира sport-vt.com.

Борисов засега е потвърдил участието си в мача и се очаква срещата да предизвика сериозен интерес след любителите на футбола. Експремиерът изведе Витоша (Бистрица) като капитан и в зоновия финал на Югозападната лига, където "тигрите" от Бистрица удариха с 3:1 Пирин (Благоевград). Тимът е петкратен шампион на България за ветерани, при това – настоящ първенец. 

На финала миналата година на стадион “Трейс Арена” в Стара Загора те победиха с 3:1 Черно море (Варна). В състава на “тигрите” са и бившите национали Христо Йовов, Гошо Гинчев, Георги Пеев, Светослав Петров и Йордан Върбанов.

Съперникът им Спартак (Варна) стана победител в Североизточната зона, където първо в полуфинал на зоната победи Добруджа с 5:4 след дузпи (0:0 в редовното време), а на финала се наложи над състава на Търговище с 2:1. Входът за утрешния мач на стадион “Ивайло” е свободен. Спечелилият излиза на финал за шампионската титла срещу победителя от други полуфинал между ветераните на Локомотив (Пловдив) и Ботев (Враца).