Скандал разтърси първия кръг на “А” областната футболна група във Враца, след като съименник на премиера Бойко Борисов се включи най-дейно в побой над съдията Симеон Къчовски и мачът между Локомотив 2012 (Мездра) и Околчица (Моравица) е бил прекратен.

Двубоят бе прекратен в 30-ата минута, след като Стилиян Лалов вкара гол за домакините от Локомотив 2012 (Мездра). Последваха бурни протести на гостите от Околчица (Моравица) заради претенции за игра с ръка на Цветан Николов преди отбелязването на попадението. Най-активен в разправията бе Бойко Борисов, който посегна към съдията и го бутна брутално, за което получи директен червен картон от Симеон Къчовски. Вбесен от изгонването си, играчът, който наподобява и по фигура премиера, ритна два-три пъти рефера отзад, пише вестник “Конкурент”.

С шутове върху арбитъра се нахвърли и Росен Ценов. След консултация с делегата на срещата Симеон Къчовски прекрати мача. До по-големи инциденти не се стигна благодарение на охраната и футболистите на Локо 2012. По всяка вероятност побойникът Бойко Борисов ще отнесе наказание от една година, а Локомотив 2012 (Мездра) ще спечели двубоя служебно с 4:0 общ резултат.