Утре, 29 септември (вторник), от 16.00 часа на националния стадион „Васил Левски”, премиерът Бойко Борисов ще вземе участие в благотворителен футболен мач в помощ на хората с бъбречна недостатъчност в България.

Срещата ще се състои между отбора на Борисов, в който ще се включат именити български футболисти от близкото минало като Йордан Лечков, Любослав Пенев, Даниел Боримиров и Красимир Балъков, и отбора на изпълнителния директор на шведската медийна група MTG, част от която е Нова телевизия - Ханс-Холгер Албрехт.

Участие в състава на шведския отбор ще вземат световноизвестни звезди като Томас Равели, Стиг Тьофтинг, Джон Олдридж, Рони Уелън и Фреди Бобич.

Премиерът Бойко Борисов и г-н Ханс-Холгер Албрехт ще бъдат капитани на двата отбора в благотворителния мач. Уговорката за футболната среща беше направена при предишната визита на медийния директор, когато г-н Борисов беше кмет на София.

По време на играта ще бъдат събирани средства за закупуване на апаратура в помощ на хората, страдащи от бъбречна недостатъчност. Входът за срещата е свободен. /БЛИЦ