Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и футболната легенда Христо Стоичков откриха нов спортен комплекс в Пловдив, който е изграден с общински средства.

На церемонията присъстваха още кметът на Пловдив Костадин Димитров, председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-кметове, както и легендата на спортната гимнастика Йордан Йовчев.

“След стадиона на Ботев и след стадиона на Локомотив, да не ни гледат накриво хората на Марица, ще им направим стадиона, ще струва към 10-11 млн. Досега нямам неизпълнено обещание, ако Господ е дал... Тук това си е местна работа, която ние ще подкрепим. И Ицо, щом си дойде, да води децата, по една тренировка на месец, да те пипнат на живо. Ще довършим Околовръстното на Пловдив и стадион "Локомотив" с парите от бюджета.“, заяви Борисов.

"Вярвам в тези деца, вярвам в тези треньори“, заяви от своя страна Христо Стоичков.

Кметът на Пловдив Костадин Димитров заяви, че вече е пусната поръчката за старата трибуна на стадион "Марица“ и се очаква до седмица да е ясен победителят и да се пристъпи към работа.

"Фирмата на заместник-кмета Владимир Темелков ще отпусне 300 000 лева помощи за Марица. Намерихме им спонсори. Отборът върви много добре в първенството и играят само българчетата", допълни още Бойко Борисов.

"Средствата са от моята фирма за целия клуб на Марица. 300 000 лева са осигурени за следващата година. До края на тази ще бъдат преведени други 100 000. Ръководството на клуба ще прецени как да се използват. Абсолютно е нелепо този отбор да не съществува. Доброто винаги побеждава. Каквото е предоставил г-н Стоичков като нужди, сме задоволили", потвърди Темелков.