Премиерът на България Бойко Борисов съобщи, че 15% от хазарта ще отиват за българския футбол. 10% ще влизат в ПФЛ, откъдето тя ще ги разпределя по детско-юношеските школи. Останалите 5% ще попаднат в БФС. Той подчерта, че това решение вече е факт.  Министър-председателят не пропусна да се пошегува с националния селекционер Лотар Матеус.  
 
„Казват, че българският футбол не е интересен, но вече взехме Лотар Матеус за треньор и всеки ден четем за новите му завоевания, което също е интересно. Ние с вашия шеф Сашо Диков сме за истинските мъже“, заяви Борисов пред Канал 3.

„Като минавате по „Цариградско шосе“, виждате как се прави нов път към новата спортна зала. Ще я открием с един фамозен мач между България и Сърбия на волейбол, а хората ще видят как сме използвали година и половина, за да я направим. По съшия начин в Пловдив и Русе ще подобрим залите. Във втората има и частно партньорство. Уредихме заем от държавната банка, за да може залата да е като софийската и 1-2 месеца по-късно да бъде пусната. На пловдивчани върнахме стадиона, на варненци Двореца на спорта“, добави премиерът.

„Пловдив прие част от балите с боклука на София и от тези пари ще търсим законен начин да се намерят по 1 милион да дадем за двата стадиона на Локо и Ботев. В Стара Загора съм обещал и би трябвало през есента да стане осветлението на стадиона. Ще помогнем и във Враца, да възстановим спортното училище. В целия регион – Видин, Монтана, Оряхово, Лом при такъв спортен център много деца ще могат да се развиват. Христо Стоичков и Емил Димитров заслужават поздравления за това, което правят в Етрополе, а също така и Кирил Домусчиев за усилията в Разград. Изключително много средства дава, юни-юли ще пуснем игрищата там“, каза още Борисов, който говори и за стадионите на софийските клубове.

„Не знам досега кой какво е правил, но съм доволен, че шефовете на клубовете бяха подходили много сериозно с документите. Сега като начало земята, на която се намира стадион „Юнак“, ще бъде продадена на борсата и парите ще ги дадем на софийските отбори. Говорихме за още няколко имота. Държа „Раковски“ да го ползват хората в квартала, както досега, но изрично повтарям, че това може да стане само с желанието на СК “Левски”. Още едно от обещанията вече е факт - 15 процента данък за интернет залаганията. Десет от тях са Професионалната футболна лига и вече се надяваме на тяхното честно разпределение към ДЮШ за момчета и момичета. Това е условието на министър Дянков да отиват за футбол, а не в бюджета“, поясни премиерът и даде обяснение за скандали с черното тото.  

„Знаете, когато дойдохме на власт, това не беше престъпление, а сега не е така. Ако има такова нещо, прокуратурата в Стара Загора да се самосезира, а аз ще говоря с министър Цветанов да се провери случаят. Като научиш един вратар да се навежда да пуска топката, няма как да станат нещата после“, каза Борисов относно информацията, че се уреждат мачове дори в детски и юношески мачове.