Премиерът Бойко Борисов коментира състоянието на българския футбол по време на посещение в Пловдив. В града министър-председателят посети училище “Св. Паисий Хилендарски”, където ще бъде изградена нова многофункционална спортна зала.

“Запомнете как изглежда сега залата и ще видите как ще изглежда на 24 май другата година", обърна се към медиите премиерът Бойко Борисов. Министърът на спорта Свилен Нейков разясни, че сега съществуващата постройка в двора на школото изцяло ще бъде съборена, за да може на нейно място да бъде изграден модерен спортен център.

“В България, всичко е така, 20 години всичко е забатачено. И “Левски” беше в такова състояние, всички клубове са така. Ами стадионите? Ами залите? Ето, жабуняк”, посочи към замразената до скоро многофункционална зала Борисов. Обещаните нови разкрития за “черното тото” ще бъдат огласени по-късно. С няколко иронични реплики премиерът обрисува българското първенство по футбол: “Играят по две-три седмици и после почиват. “Ако са танцов състав или репетират стихотворения, ще забравят всичко с такъв ритъм. На две седмици – почивка. Не знам да се спира производството в едно предприятие, ако пуснат работниците да почиват две седмици”, завърши премиерът.
ДИМАНА ТОДОРОВА/БЛИЦ Пловдив