Премиерът Бойко Борисов разкритикува формата на футболната "А" група. Това стана след като тимът му Витоша (Бистрица) спечели зимния турнир за ветерани с участието на "Левски", ЦСКА и Локо (Сф).

„Спечелихме заслужено. Видяхте, че бихме Локо (София) и след това ЦСКА. Жалко, че не играхме с "Левски", но нищо – тях ги бихме миналата година. Това ни е втора поредна купа. Виждате колко е хубаво, колко заслужили ветерани се събраха и каква емоция имаше. Трябва да има всяка година такъв турнир, това не е лоша идея. Нормално е Любо Пенев да се ядосва, той е човек, който мрази да губи. Онзи ден си направихме турнир по тенис в Банкя, там също падна и пак се нервира“, коментира Борисов след турнира.

След това той се насочи и към други актуални теми от родния футбол, като конфликта между Христо Стоичков и Борислав Михайлов.

„И Стоичков, и Боби Михайлов са ми много добри приятели. Тъпо ми е, че се карат, но ще намерим начин да си оправят отношенията, не са малки деца“, добави той, след което отговори на още няколко въпроса.

„Работа на БФС е да определя броя отборите в „А“ група. Не е нормално да взимат по 30 хиляди лева футболистите, а да почиват по 3 месеца. Това не е сериозно, виждате в Англия, че не спират да играят. Трябва да участват в такива турнири. Виждате, че и вие сте тук на студа, защото получавате пари за работата си“, продължи Борисов.

Той коментира и драмата около търга за тв правата. "За мен е лошо, че цели 10 кръга нямаше мачове по телевизията. Но сега съм доволен от тези телевизии, които излъчват шампионата“, допълни Борисов. Въпросът за показния арест на играчите на Черноморец заради участие в черно тото обаче сложи край на импровизираната му пресконференция. Вместо отговор по темата премиерът пожела на всички: "Весели празници".