Треньорът на "Ботев" (Враца) Бойко Величков потвърди за скандала с изпълнителния директор на клуба от "Б" група - Валери Цветанов. Както вече стана ясно, шефът маха наставника, тъй като не пускал в игра сина му - Светослав Валериев. Величков разказа за скандала си с Цветанов и изрази мнение, че въпреки това е готов да продължи да работи с момчетата във Враца, с които през пролетния дял от шампионата записа поредица от победи и тимът завърши на 6-ото място с 38 точки.

"Ръководството на "Ботев" (Враца), в лицето на спортния директор, иска да ме изгони от отбора. Аз съм длъжен да информирам футболната общественост във Враца за истината около обичания от всички "Ботев". Проблемите ми се появиха още преди два месеца, в резултат на това, че не пусках редовно в игра един футболист (б.р. - Светослав Валериев - син на Валери Цветанов). Работата в клуба не може да се определи като нормална в никакъв случай. Бях бойкотиран и това се отрази на тима. Поставиха ме в положение да отговарям на неудобни въпроси по финансовата част, нещо, което не ми влиза в задълженията", обясни Бойко Величков.

"Бях заплашен преди мача със Спартак (Варна), че ще бъда изгонен. За мен причината е една - единствена, непускането в игра на въпросния футболист. Аз имам коректни взаимоотношения с врачани и за разлика от спортния директор, няма хора, с които не мога да разговарям. Сега разбирам, защо хората не идваха на стадиона. Съжалявам, че защитавах от нападките човека, които иска да ме прогони", добави треньорът.

"Искам да декларирам моето желание да работя в "Ботев" (Враца), дори и в този момент", каза още Величков.