ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Играчите на Нефтохимик бойкотираха днешната първа тренировка, която трябваше да постави началото на лятната подготовка. Футболистите отказаха да облекат екипи за първото занимание в квартал Долно Езерово. Причината е неплатени три заплати и премии. Момчетата на Антон Спасов не са взели и стотинка за своите заслуги, съобщава бургаският сайт www.flagman.bg. Общо над 100 хиляди лева трябва да осигури ръководството, за да плати по 3 заплати и 4 премии.

"Аз съм солидарен с футболистите. Те са професионалисти и няма как да тренират и играят, ако не си получават възнагражденията", каза пък старши треньорът Антон Спасов. "Разбрали сме се, че ще поддържаме връзка, а евентуално след една седмица ще започнем пълноценни тренировки. Знам, че в сряда ще има нова среща за бъдещето на клуба и след нея ще се разбере с повече подробности какво ще стане с Нефтохимик- дали ще играе в А група или ще се търсят други опции", допълни наставникът.

В съблекалнята футболистите дадоха срок от седмица на ръководството, след което ще си търсят правата в арбитражния съд. Ако шефовете платят обещаните дължими суми, Нефтохимик стартира в елитната група. След кратък разговор в съблекалнята, всички футболисти демонстративно напуснаха стадиона.