Наставникът на Пирин (Гоце Делчев) Йордан Боздански остана доволен от показаното от неговите възпитаници през първото полувреме на контролата с Локомотив (София), завършила 0:0. 

"На 20 футболисти разчитах в този първи контролен мач от зимната ни подготовка. Много по-силно играхме през първото полувреме. При смените през втората част се наруши ритъма и качеството на игра. Редно е да спомена, че моите възпитаници отправиха повече удари към противниковата врата и за някакво пълно надиграване от страна на Локомотив и дума не може да става. Резултатът е реален на база показаното на терена", каза Боздански.

"Следващият ни контролен мач ще бъде в събота на стадион "Христо Ботев" от 11:30 часа срещу Пирин (Благоевград). Другата сигурна проверка е срещу ОФК Беласица на 12 февруари на стадиона в Марикостиново. Имаме разговори за контроли и с колегите от Банско и Места (Хаджидимово)", добави наставникът на Пирин (ГД).

Новодошлите от сряда футболисти са Ели Маркес и Виктор Шишков, които са свободни агенти, както и бившите футболисти на неврокопчани, играли за последно в Места Хаджидимово - Димитър Крушовски, Илия Тафров, Ради Моллов и Зефир Катунчев.

"Ще градим отбор само от местни футболисти. Бразилецът Ели Маркес е при нас защото е зет в Гоце Делчев", добави Йордан Боздански.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА