Д-р Тони Георгиев потвърди след днешния преглед на Георги Божанов диагнозата скъсани връзки. Специалистът е готов да оперира футболиста на Берое още в понеделник. По информация на лекаря играчът ще отсъства между 60 и 75 дни след извършването на хирургичната интервенция.

Както е известно, на сутрешната тренировка вчера при сблъсък със свой съотборник Божанов падна на терена. След прегледа д-р Николай Борисов му постави предварителна диагноза скъсани връзки, а ръководството веднага организира прибирането на играча в България, където да бъде лекуван, пише Beroe Online.

Това е третата сериозна контузия на играча на Берое. През зимата той претърпя втора операция в модерна клиника в Мюнхен. Тогава бе третиран двуглавия бедрен мускул на левия му крак. Преди 2 години на Божанов бе извършена и пластична реконструкция на мускула, която обаче се оказа неуспешна и д-р Ерих Рембек направи втора операция, която спомогна за пълното възстановяване на футболиста, който дори бе готов за игра в предстоящите контроли в Словения.