Колективът в Локомотив (Сф) спомага за добрите резултати на отбора от началото на сезона. Това заяви вратарят Божидар Митрев, който имаше не малка заслуга за равенството 2:2 с шампиона Лудогорец в миналия 6-и кръг на "А" група. Юношата на "Левски" отговаря на въпроси в традиционното Актуално студио "Дерби". Божката не пропусна да отбележи, че обединителят на всички е треньорът Димитър Васев.

"До голяма степен освновна роля има треньорът Васев, който дойде в отбора преди няколко месеца. Изискванията, които има в тренировките, се пренасят и в мачовете. Когато тях ги има, нормално е да дойдат и резултатите. Има колектив, задружни сме. Може би затова се получават нещата. Няма чужденци и българи, ние сме едно. Излизаме всеки мач за победа”, каза 27-годишният страж.
 
"От Лудогорец си мислеха, че ще дойдат и ще ни победят с лекота. А точно ние бяхме близо до това да спечелим. Изпуснахме ги. Надявахме се на още една контраатака и да ги довършим. Те ни вкараха гол с щастлив рикошет”, каза Митрев.
 
"Смятам, че ако играем така задружно и агресивно, спокойно можем да бъдем в първата шестица. Нямаме нищо поставено, но ние самите се стараем да играем добре и имаме амбицията да покажем, че Локомотив ще се възроди."

Божидар Митрев говори и за бившия си клъб "Левски". Той е юноша на "сините", а от 2005 до 2012 бе част от първия отбор.
 
„Тогава беше Георги Петков в отбора, не знам. Влязох директно в Шампионска лига. Може би и аз имам вина, и ръководители. Виждате "Левски" в момента, една грешка и те отписват. Това е спорт, всеки бърка, особено млади момчета. Сашко (Александър Любенов – бел.ред.) е доста добър вратар, трябва да му се даде шанс, игра на европейско, има доста качества. Вчера игра добре въпреки головете. Манолев вкара на Буфон от 40 метра. Но е Буфон и никой не гледа това.

Не съжалявам, че не съм в "Левски". Тогава така го чувствах, исках да си тръгна, имах един разговор с Иво Тонев, в който се разбрахме за 5 минути, стиснахме си ръцете и си тръгнах от клуба.”