Халфът на Царско село Божидар Васев говори пред Efirbet за случващото се в клуба след серията загуби, прекарания коронавирус, както и целите пред себе си и тима.

- Влязохте в лоша серия от загуби? На какво отдаваш резултатите в последните срещи?
- Мисля, че не се представяме толкова зле, но последните мачове не успяваме да реализираме положенията си, а това влияе и на резултатите ни. Винаги е неприятно, когато губиш мачове, но във футбола е хубаво, че следващата седмица имаш нов мач, в който можеш да поправиш грешките си.

- Повлия ли ви случващото се с пандемията и промяната в програмата?
- Няма как да не ни влияе зле, тъй като прекъсвахме тренировки няколко пъти, отделно имаше и паузи за националните отбори и тези седмици без мачове си оказаха влияние. Наруши ни игровия ритъм със сигурност.
 
- Ти също бе един от тези, които прекараха вируса? Тежко ли го изкара?
- Неприятна е цялата ситуация с този вирус. Лично аз не съм имал симптоми и го прекарах леко. Надявам се следващата година да отшуми всичко и да започнем отново да живеем и работим нормално!
 
- Как се подготвя един професионален спортист, който е затворен вкъщи две седмици?
- Единственото, което правех, бяха стандартни упражнения, за да поддържам тонуса на тялото си, но като цяло тези седмици са пагубни за всеки футболист. Нарушава се физическата подготовка и след това е нужно поне същото време, за да се върнеш отново във форма.
 
- Лесно ли се работи с Любо Пенев?
- Като всеки един треньор той си има своите изисквания. Човек с много опит, от когото можеш да научиш много.
 
- Какви са личните ти цели и тези на отбора за този сезон?
- Целите на отбора са ясни и те са оставане в родния ни елит. Нaдявам се да подобрим най вече резултатите си и мисля, че няма да имаме проблем с тази цел.
 
- Кой е най-трудният противник (като футболист), срещу когото си играл в България?
- Трудно ми е да определя най-трудния си съперник, но със сигурност най-качествените футболисти са в отборите от топ 3.
 
- Имаш един период в чужбина. Имаш ли амбиции да излезеш отново извън България?
- За всеки български футболист е цел да играе на по високо ниво в чужбина. Осъзнавам , че е трудно за реализиране, но всичко е възможно.
 
- Какво си пожелаваш за 2021 година?
- Единствено здраве за мен, цялото ми семейство и моите приятели!