Нападателят на Ботев (Враца) Валери Божинов коментира неосъществения си трансфер в Барселона. В своята кариера той е играл за тимове като Ювентус, Манчестър Сити, Фиорентина, Парма, Партизан и други, а в България и за Левски.

„Аз не съм от този тим играчи, които стоят и казват къде е бил проблемът, аз не мога да върна времето назад, мога да мисля само за бъдещето. Миналото, какво е било и как е станало, можеше и друго да бъде, но не искам да се вайкам какво е можело да бъде. Сега съм в добра възраст и имам време да поправя грешките, ако съм допуснал такива в миналото. Ако съм пропуснал нещо преди, дано го наваксам в бъдеще. Нормално съм се променил доста. Тогава бях млад, наивен…аз съм с тежък характер, по-взискателен съм. Труден съм малко аз. Промениха се обаче доста неща. Улегнах, осъзнах доста неща. Разсъждавам повече преди всяко действие. Доста по-мъдър съм сега. Нормално. 32 години. Осъзнаваш грешките си, няма перфектни хора, но най-важно е да осъзнаеш, къде си сбъркал и да не повтаряш. Може би пораснах, станах мъж“, сподели нападателят в интервю за „Диема Спорт“.

„Защо не отидох в Барселона? Не знам, благодарен съм на спортния директор на Фиорентина тогава Панталео Курвино. Той ме откри и ми прокара път в Италия. Ако бях приел да ида в Барса, щеше да излезе, че ще предам този човек. Знам историята, но не искам да я коментирам. Ще кажа само, че не исках да предам този човек. Не смятах, че е правилно да постъпя така спрямо него. Как прие отказа ми Стоичков? Не го прие добре, но му казах, че не мога да предам тези хора и да ги оставя и да ида с него. Не исках да бъда егоист. Знаех какво са направили тези хора за мен. Аз Стоичков си го уважавам. До днес ми е кумир. Радвам се на успехите му, на това, че издаде книга. За мен Стоичков е легенда, най-големият е. Видяхме се наскоро. Нашата комуникация не е за по телевизията. Имаме добри отношения. Беше треньор на националния, викаше ме. Благодарен съм му. Видял съм само хубави неща“, добави Валери Божинов.