Бившият национал Валери Божинов коментира пред „Тутомеркато“ информациите, че може да се завърне в италианския футбол и да играе за Ливорно.

"Тренирам в България, подготвям се. Все още искам да играя. Не знам откъде дойде тази информация за Ливорно. Бях изненадан, тъй като никога не са се свързвали с мен. Да, бих искал да играя в Италия“, заяви нападателят, който на 15 февруари ще навърши 34 години.

„Аз не съм забравил да играя футбол. Също както се учиш да караш колело като дете и ако след това 10 години не си се качвал на велосипед, пак можеш да караш без проблем. Животът е борба със самия себе си“, допълва доскорошният нападател на Ботев (Враца).

Валери Божинов коментира и развитието на италианското първенство, където Ювентус и Интер водят борба за първото място в Серия „А“.

„Години наред Юве нямаше опасен съперник. Миналият сезон конкурент беше Наполи, но Интер на Конте е по-опасен. Надявам се да има интрига до последно Миналите години Ювентус стана шампион 4-5 кръга преди края", призна Божигол.