Валери Божинов все още не е разтрогнал окончателно договора си с Левски, но започна тренировки с Ботев (Враца) и разкри, че трансфер в чужбина е голямата му цел. Не изключен вариантът той да остане във Враца, където вкара 7 гола в 11 мача през есенния дял на изминалия сезон в елита.

„Желанието е такова. Има го в плановете ми. Хората тук ме обичат, уважават. Аз съм благодарен за подкрепата, за обичта, за отношението най-вече. Сърцето ми наполовина – и зелено, и синьо. Сега е важно да направя подготовка, да съм готов за новия сезон. И независимо къде ще продължа, да знам, че съм готов за себе си“, сподели Божинов пред „Нова телевизия“.

„Левски за мен е нещо, което съм приел като голяма кауза. Исках да остана и да помогна с опита и с качеството, което имам, да направя така, че този отбор да се обедини и да може да е там, където му е мястото – да се бори за шампион“, допълни нападателят, който заговори и за евентуален треньорски тандем с втория си баща Сашо Ангелов.

„Уча се от него, гледайки как тренира и как говори. Надявам се в бъдеше да бъдем един екип и да жънем успехи“, завърши Божинов.