Българският нападател на Парма Валери Божинов бе определен като един от най-успешните трансфери в италианското първенство този сезон. Силното му представяне до момента за "дуковете" го нареди до звезди като Уесли Снайдер и Диего Милито от Интер в идеалния отбор на новите попълнения в Серия "А".

Българинът пристигна в Парма под наем от Манчестър Сити срещу 200 000 евро, но според медиите в Италия цената му е скочила до 10 милиона евро. До момента има 3 гола в 9 мача, като от ръководството на Парма ще направят всичко възможно да го откупят от "гражданите" след края на сезона. В идеалния отбор на новите попълнения в калчото Божинов си партнира в атака със звездата на Интер Диего Милито, който бе купен от Каляри за 18 милиона, а в момента цената му се е повишила със 7 милиона след страхотната форма, която показва и отбелязаните 7 гола в 10 мача.
 
В селекцията попада и друг от новите в състава на шампионите - Уесли Снайдер. Холандецът пристигна от Реал Мадрид срещу 15 милиона евро, а в момента е оценяван на 25 милиона след серията силни мачове и двете попадения в 8 мача, които записа на сметката си.

Постижението за Валери Божинов става още по-престижно предвид факта, че в импровизирания състав не попадат футболисти като Самуел Ето'о, Тиаго Мота и Лусио от Интер, както и новата звезда на Ювентус Диего.
 

Ето и пълният състав на най-добре представящите се нови попълнения в Серия "А" за този сезон според "Гадзета дело Спорт": Сиригу, Баща, Бонучи, Ранокиа, Тиаго Силва, Манини, Поли, Кандрева, Снайдер, Милито, Божинов./ БЛИЦ