Валери Божинов беше една от звездите, които взеха участие в благотворителния турнир "Надежда за Криси", провел се в НСА. 

Разделилият се с Ботев (Враца) нападател говори пред медиите за решението си да напусне клуба. Божинов се изказа ласкаво и за бившия президент на БФС Борислав Михайлов, на когото специално благодари за всичко, което е направил за българския футбол.

"С удоволствие помагаме на момчето. Каузата е страхотна. Пожелаваме му да оздравее", каза голмайсторът.

"По собствено желание си тръгнах от Ботев (Враца). Не виждах вече развитие. Мисля, че миналата година лично аз дадох не 100, а 1000 процента за отбора. Успехите, които постигнахме, няма да се повторят дълго време. Не исках да се връщам. Така ми се случиха нещата, че нямах друг вариант. Почнах подготовка с тях и баща ми беше там. Щеше да е неуважително да отида в друг български отбор. Моето време се изчерпа в Ботев (Враца), така че за мен съм взел правилното решение.  Ще видим къде ще играя. Просто сега искам да си почина, да обмисля, да прегледам къде е най-добре. Надявам се да има предложения. На този етап няма нищо конкретно. За мен е най-важно да съм жив и здрав", обясни Божинов.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Имам много добри отношения с Ники Митов, виждаме се, вечеряме заедно. Много го уважавам. Това, че имам приятелски отношения, не означава, че ще ходя в Хебър (Пазарджик). Доста хора познавам в България, това не означава, че ще отида при тях. Няма такива неща. Трябва да сме реалисти. Едно е да ти се играе в чужбина, друго е да имаш предложения. Желанието е едно, а дали ще се случат някои неща - само Господ знае", продължи Божинов.

"Пожелавам на всички да играят там, където аз. Всеки ден пишат за мен всякакви неща, но историята си е история. Няма как да се промени. Къде играят нашите футболисти? Имаме ли трансфери навън? Това е един от проблемите на българския футбол. Вчера 18-годишен полузащитник от Партизан в Монако... Ние не можем да продадем един Стаси, който е водещ футболист в Левски. Чичо Венци (б.р. - босът на Славия Венци Стефанов) продава футболисти, но не е на ниво като в чужбина. Говорим за символични суми", каза още той.

"Никой няма да прави промени, ако са добре нещата в българския футбол. Искам лично да благодаря на Борислав Михайлов, уникален човек, уникален мъжкар. Под неговото ръководство 15 години се направиха много неща. Неслучайно има уважение от ФИФА и УЕФА към него. Това е доказан човек. Със сигурност промените ще бъдат за добро", завърши Валери Божинов.

Кадри "Спортал":