Валери Божинов е засрамил всички левскари. Това заяви баскетболният треньор Константин Папазов, който ръководи организацията по случай 100-годишния юбилей на "Левски". Както е известно, апогеят на тържествата ще бъде на 23 май вечерта, когато е двубоят с италианския Лацио на Националния стадион "Васил Левски". От известно време фенове, бизнесмени и общественици подкрепят организацията, събирайки средства.

"Божинов засрами всички левскари, които се биеха в гърдите. Той пръв даде пет хиляди лева. Направихме група "време за мъже", в която аз, Божинов и Гонзо дадохме по пет хиляди лева. Вили Вуцов даде три хиляди. Направихме компромис за него, тъй като от една година и половина е без работа. Но той поиска да даде тези пари заради себе си, баща си и брат си, които са част от историята на "Левски. След това господин Батков даде 10 хиляди лева", заяви Папазов пред ТВ7.

"Господа, има още свободно място в групата време за мъже, стига да бъдете мъже. Обръщам се и към хората от знаменитото участие в Шампионска лига. Тогава премиите бяха между 120 и 150 хиляди евро. Да, тези пари са изхарчени, направени са кичозни ремонти на домовете, купени са луксозни къщи. Но тези хора са такива и ги познават благодарение на "Левски". Празник ще има, правим го заради "Левски", което е най-обичаното нещо в държавата. Правим го и заради двама - Васил Иванов Кунчев и Георги Аспарухов", допълни треньорът.

"Преди сто години едни луди момчета не са осъзнавали какво велико нещо правят. След празненствата за 24 май те са отишли и са създали "Левски". След този 24 май започваме втората сто годишнина и ще бъдем отново на върха", каза още Тити Папазов.

"Левски" ще има треньор, който и да е той. Важното е, че Гонзо отново е при нас, а той е най-обичаният левскар. Преди една седмица не му беше приятно, че изпусна Димитър Димитро-Херо. Казах му обаче: "Гонзо, това си ти и отново доказа, че си мъжкар, защото не води паралелни преговори със Станимир Стоилов и Димитър Димитров."