Бизнесменът Васил Божков свидетелства по делото срещу бившия президент на ЦСКА Александър Томов. Пред съда Божков каза, че е продал ЦСКА на фирмата "Митал" за 15 милиона лева.

“Продадох ЦСКА за 15 млн. лева и вече не се занимавам с футбол, защото не ме интересува. Дори не гледам български футбол, защото не ми харесва”, заяви Божков, който допълни, че последните две вноски били платени чрез теглен банков кредит, гарантиран с имуществото на "Кремиковци". Комбинатът обаче не бил обезпечен в замяна и по този начин било осъществено източването.

Попитан дали въпросната сума е много или малко за клуб от "А" група, бизснесменът отговори: "Ако Митал знаеше, сигурно щях да го дам и за половин милион. Всеки, който се е освободил от футболен клуб в България вече е на печалба, независимо с пари или без пари".

Бившият собственик на ЦСКА каза още, че по негово време клубът е бил в добро финансово състояние, плащал е данъци и осигуровки. "Понякога не им давах заплати, когато ме нервират", допълни Божков.

"Това е един човек, който сам се номинира, сам говори за себе си, какво повече да кажа", коментира Божков поведението на Александър Томов.

Томов, заедно с бившите шефове на "Кремиковци" - Иван Иванов и Божко Бонев, както и бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Гарибов са подсъдими за разпореждане незаконно с пари и вещи за над 36 милиона лева на "Кремиковци" и ЦСКА. Политикът допълни, че вероятно в хода на делото ще бъде представено писмо на Весела Лечева, в което Митал е помолен да помогне на ЦСКА, а от своя страна правителството щяло да реши проблемите с имотите. Когато това не е станало, Митал е изгубил интерес./БЛИЦ