Българинът Бранимир Костадинов вече не играч на шотландския Хартс. Това бе съобщено вчера на пресконференция на "сърцата" преди днешния домакинския мач от финалните плейофи срещу Хибърниън, последвано от публикация и в официалния сайт на клуба.

"За разлика от обществеността ние не сме изненадани, защото подписахме споразумението още през първата половина на март, независимо че Бранимир имаше действащ договор", коментира агентът и баща на играча Петьо Костадинов. "За причините не е трудно да се досети човек, но имаме подписан ангажимент за конфиденциалност и няма да разкривам подробности. Но документът е изгоден и джентълменски за двете страни”, споделя още Костадинов.

Вероятната причина за раздялата на Хартс с българина е критичното финансово положение на тима от Единбург и натрупан дълг от около 40 милиона паунда. По същата схема с Хартс вече се разделиха литовските национали и основни играчи Миколюнас и Чеснаускис, които преговарят с клубове от Острова.

"Най-вероятно Бранимир през следващия сезон ще играе в Германия. Два часа след като Хартс обяви напускането на Бранимир, в контакт с мен чрез посредник влезе Розенборг. Това е клуб, който редовно играе Шампионска лига, но не мисля, че нашето момче е скандинавски тип играч”, завърши Петьо Костадинов./БЛИЦ