Румънският нападател Флорин Брату ще получи в събота при домакинството срещу Черно море последен шанс да се докаже пред ръководството и спортно-техническия щаб на Литекс, пише “Тема Спорт”. Футболистът, известен с прозвището Картечницата, така и не успя да се наложи при ловчанлии, като нито при Ангел Червенков, нито после при Петко Петков и Ферарио Спасов бе титуляр.
 
Новият наставник на Литекс Любослав Пенев е решил да гласува доверие на Брату за домакинството срещу варненци. Румънецът досега не е играл след идването на Любо. Очаква се той да попадне сред титулярите срещу “моряците” и да докаже, че има място в отбора. Ако не оправдае доверието, със сигурност през зимата се прибира в родината си.
 
Той дойде в Ловеч през лятото от Динамо (Букурещ) под наем за 6 месеца, който излезе на “оранжевите” 300 000 евро. В договора има опция за откупуването му. Едва ли обаче това ще стане факт, след като картенчницата продължава да засича, а Пенев залага предимно на Нифлор и Светльо Тодоров, които засега се отблагодаряват с голове./БЛИЦ