Братята Кирил и Георги Домусчиеви откриха новата спортна база на Лудогорец. На церемонията присъства премиерът Бойко Борисов и още министри от кабинета. Красива церемония съпътства откриването на базата. Част от празника беше великата Валя Балканска, която изпълни "Излел е Дельо хайдутин". Изпълнители с гайди и народни носии придадоха типична българска обстановка на стадион "Лудогорец Арена".

Базата "Гнездо на орли" разполага с терен с естествено покритие – 105/68, заедно със съвременна лекоатлетическа писта. На разположение на детско-юношеската академия е и терен с изкуствено покритие.

Талантите на Лудогорец ще могат да използват и два маломерни изкуствени терена. Абсолютно всички терени на базата разполагат с осветление. В "Гнездо на орли" ще функционират модерни спа център, фитнес зала, съблекални, докторски кабинети и фен магазин.

“Другите президенти да се учат от Лудогорец. Да не говорят, че това ще е просто един краткотраен проект. Виждате за една година какво се случи в Разград. Това е пътят, можеше на първата година да не станат шампиони, на 2-рата, на 3-ата също, но с тази база и този начин на работа, титлата не закъснява", заяви Бойко Борисов на откриването.

"На нашите критици доказахме, че Лудогорец няма да е краткотраен проект. Показахме, че в Лудогорието ще се играе футбол на високо ниво години наред", каза Георги Домусчиев./БЛИЦ