"Ботев" Пловдив приема Черно море днес от 17:30 часа в мач от 7 кръг на "А" група. Двубоят ще се състои на базата на пловдивчани на Коматево. Един срещу друг на терена се изправят братята Божидар Васев ("Ботев") и Андреас Васев (Черно море). Преди време двамата бяха заедно в Пирин Благоевград. Божидар е на 22 години, а брат му е на 24. Футболистите са синове на Юри Васев, който в момента е треньор в школата на Лудогорец.

"За първи път ще играем един срещу друг. Разбрали сме се да си разменим фланелките след мач. Баща ни иска да се представим на високо ниво. За него няма значение кой ще победи. Божидар е по-силен играч - има хубав удар с левия крак, техничен е. Аз съм по-бърз", коментира Андреас. Божидар не остана по-назад и също похвали брат си: "Според мен той е по-добър. Намира се в по-добра форма. Пожелавам му да вкара два гола, а ние да победим с 3:2."

Треньорът на "канарчетата" Ермин Шиляк не може да разчита на Мариян Огнянов и Даниел Генов. В състава се завръща Нико Варела, който пропусна последните два мача заради травма.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015