ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!

Ръководството на Локомотив (Сф) стяга мащабна селекция през зимната пауза. За да се преодолее кризата и отборът да се спаси от изпадане шефовете са набелязали спешни мерки. В хода на операция “Спасение” ще бъдат привлечени поне трима класни чужденци – защитник, халф и нападател. От друга разпадаща се команда – Миньор (Перник), вече дойде чаканият като месия Крум Бибишков. Предварителен договор вече е подписан с халфа Евертон Джилио – Том.

Контрактът на 26-годишния халф с перничани изтича до края на 2012 г. и той почти сигурно няма да го поднови заради финансовото състояние на клуба. Така Том ще дойде в “Надежда” като свободен агент. Той отиде в Перник през зимата на 2011 г., след като на практика бе принуден да си тръгне от Локо (Пд) след 3 години на “Лаута”. Според запознати личното желание на Том е било да се върне в родната Бразилия, но нещата за там не са се получили. Халфът рита по нашите терени от 2007 г. и няма нужда от адаптация.

От града на голфовете се чакат още обещаващият халф Илиян Илиев (24 г.) и алжирецът Сабри Бумела (23). Емил Велев иска да вземе и своя любимец Николай Дюлгеров от Локомотив (Пд). В плановете на Кокала влиза и Атанас Курдов, който се раздели вече официално със “смърфовете”. Наско е син на бившия голмайстор на “Левски” Петър Курдов, който е отличен приятел с Емо Велев.

За почти сигурно ново попълнение може да се брои и Румен Трифонов. Юношата на ЦСКА игра рядко през есента за Черноморец. “Акулите” са готови да разтрогнат по взаимно съгласие със защитника. За Локото се спрягат още звезди от “Б” група и от провинцията. Всички тези планове обаче могат да излязат напразни. С оглед тежката пролетна програма, финансовите трусове и ниската класа на отбора, нищо чудно операция “Спасение” да се окаже всъщност накрая “Невъзможна мисия”.
МИЛЕН ДИМИТРОВ/БЛИЦ