Литекс трябва да плати 230 000 евро до средата на февруари, за да няма неприятности с лиценза и евентуално отнемане на точки. Клубът получи лоша вест, чее осъден от бившия си бразилски играч Дока Мадурейра заради неизплатени траншове и дължими суми, пише вестник “Труд”.

Крилото, което играе в турския Истанбулспор и е популярно в южната ни съседка като Франсиско Лима да Соуса, е спечелило делото и ФИФА вече е известила Литекс за случая. Процедурата не е притеснителна за лидера в класирането на “А” група, а казусът е подобен на два случая, които надвиснаха над ЦСКА. Известието от световната централа дава 30-дневен срок за плащане на дължимото. Датата на решението, получено в истанбулския клуб, е 10 декември, но до България то е стигнало през януари. Така Литекс разполага с достатъчно време да преведе парите на Дока в Истанбул.

Бразилецът, който у нас бе избран за играч №1 в “А” група, е звезда и в настоящия си клуб, който изпадна във втора турска дивизия. Дока вкара 10 гола през новия сезон и е избран от турските журналисти за №1 на полусезона във втора лига.