Левият бек на ЦСКА Жеферсон даде интервю пред бразилското издание „Глобо“, в което разкри по какъв начин е запълвал времето си по време на изолацията заради пандемията от коронавирус. 26-годишният футболист разкри и какво му е било най-трудно след трансфера си при „червените“. В изказването си бразилецът отписа титлата заради голямото изоставане от Лудогорец.

„Останах вкъщи повече от месец. Петгодишният ми син Енцо и майка му бяха в Порто Алегре. Беше сложно, защото семейството ми е в Бразилия, но клубът не пусна никого да напусне България. Затова трябваше да свикна. Тъй като бях много време у дома, гледах сериали и слушах музика. Тренирах вкъщи и след това започна онлайн обучение. Сега всичко постепенно почва да се нормализира. Търговските центрове, ресторантите са отворени. Преди около три седмици подновихме тренировките. През първата седмица тренирахме на малки групи, но през втората се върнахме към нормални занимания“, призна Жеферсон.

„ЦСКА е на четвърто място с 46 точки, на девет от Лудогорец, който има мач по-малко. Не можем да го настигнем, но сме на полуфинал за купата на България. Средната възраст на играчите е в нашия отбор е 26-27 години. Капитанът е на 32. Млад отбор сме. Имаме още трима бразилци - Бусато, който беше вратар на Гремио, Рафаел Енрике, който игра в Парана и Атлетико Минас Жерайс, и Евандро, който е минал през Коритиба. С тях говоря на португалски с останалите на английски“, допълни бразилският защитник на ЦСКА.

„Футболът в България е много по-различен, по-мощен. Но свикваш. Дойдох с договор за две години и половина. Това ми даде възможност да вляза в ритъма и да се адаптирам. През декември си поднових договора, който сега е до края на 2023 г. Трябваше да свикна с културата, футбола, играчите, но аз съм щастлив тук. Осигуряват ми всичко. Сбъднах мечтата си да играя извън Бразилия, а от клуба изпълняват всичко, което обещаят. Живея на 15 минути от тренировъчния център и на 10 минути от стадиона. Градът е голям, но не обичам да посещавам забележителности много. За първи път се заблъсках с минус 18 градуса. Вратата на летището се отвори, духаше вятър, исках да се върна на момента обратно, но вече бях подписал и трябваше да остана. Просто свикваш“, обясни левият бек.