Бразилски футболист пристигна в Етър и днес проведе първа тренировка с тима. Това е 27-годишният Гаучо Нунес Гонсалво дос Сантос, който играе като полузащитник.

Играчът е родом от Рио де Жанейро и е юноша на Васко да Гама. От няколко години играе в първенството на Португалия, където е защитавал цветовете на Униао Лейрия, а през последните три месеца е бил в Лосон Спортива (Швейцария).

Засега Гаучо е само на проби при „виолетовите”. Той е първият бразилец, който пристига в Етър и ще облече виолетовия екип, макар и само в контроли. През миналия сезон в тима играха футболисти от Франция, Белгия и Холандия.

В момента във великотърновския тим има и един французин – нападателят Йоан Пивати, който е от школата на Рен и идва от френски аматьорски клуб. Очаква се утре във Велико Търново да дойде още един французин, който играе също като нападател. Треньорът Цанко Цветанов вече обяви, че Етър със сигурност ще разчита и този сезон и на чуждестранни футболисти.

"Засега Гаучо и Пивати са само на проби, искам да огледам детайлно качествата им. Те ще останат поне до 12 юли, когато ще им дам шанс в първата контрола срещу Черно море, преди да определя групата за лагера в Дряново", коментира Цанко Цветанов.

Етър тренира днес и утре, а първият почивен ден ще бъде чак в четвъртък.