Бразилският нападател Алекс Помпилио си тръгна от Нефтохимик, след като пожела да бъде освободен. Причината е, че не можел да преодолее носталгията по родината.

Това станало тъкмо, когато от досегашния му отбор Лоруена изпратили жълтата му карта и ръководството на бургаския клуб щяло да го картотекира в БФС. 20-годишният нападател заявил пред главния мениджър на "шейховете" Благомир Митрев, че не може да се адаптира и предпочита да се прибере в Бразилия.

Утре от 17:00 часа Нефтохимик гостува на Тунджа (Ямбол) в междинния 28-и кръг на шампионата в Югоизточната "В" група. За тима от Бургас няма да играят трима футболисти, които са контузени - Коста Щерев, Росен Благоев и Марин Ценов. Това съобщи за БТА Благо Митрев.

До момента с травма беше и Антон Иванов, но той ще бъде включен в групата за утрешното гостуване в Ямбол. Надеждите на Митрев и колегите му от спортно-техническия щаб са поне двама от травмираните да се възстановят за срещата от 29-ия кръг срещу Гигант (Съединение), която ще се играе в неделя в Долно Езерово.

След 27 изиграни мача до момента Нефтохимик заема 2-ото място с 57 точки, докато отборът от Ямбол е 18-и със 17 точки. /БЛИЦ