В началото на миналата седмица третодивизионният Академик (Свищов) обяви Ахмед Хикмет за нов старши треньор на отбора. 39-годишният шуменец пое "студентите", след като Кириакос Георгиу застана по спешност начело на елитния Спартак (Варна), останал без наставника си Александър Томаш след блицтрансфера му в ЦСКА.

Ден след новината за Хикмет обаче свищовлии се похвалиха и с още едно ново попълнение в щаба си - уелския спортен терапевт Гейнър Дейвис. От десетина месеца британката живее в близкото село Ореш, а във визитката й личат периоди във втородивизионния уелски Холиуел Таун ФК и женския тим на Рексъм - клубът, собственост на холивудските звезди Райън Рейнолдс и Роб Макилхени, чийто риалити футболен сериал в "Нетфликс" Welcome to Wrexham изстреля уелския тим във висините по популярност.

"Със съпруга ми получихме възможност да се преместим тук и миналия декември дойдохме в България. Искахме по-спокоен начин на живот и се влюбихме в това място", споделя Гейнър пред официалната Фейсбук страница на ELITBET Трета лига. "Като фитнес инструктор исках да надградя знанията си и взех и диплома за спортен терапевт и травматолог. Тогава от местния Холиуел Таун търсеха асистент в медицинския си щаб, пратих им имейл и получих работата. Останах в клуба 6 години и половина, като преминах различни курсове за първа помощ", споделя г-жа Дейвис и с гордост си спомня как "The Wellmen" достигат до четвъртфинал за Купата на Уелс и стават вицешампиони в Cymru North лигата за сезон 2022/23.

В Ковид периода Гейнър Дейвис кандидатства за асистент първа помощ в Рексъм и е приета да работи в женския отбор и девическата формация U19. "Оказвах първа помощ на терена, водех загрявката и активацията на момичетата и обичах всяка една минута от дейността си. Роб и Райън искат момичетата да са част от нещо специално и да казват: „Копнея да играя в Рексъм, също както в Ман Сити, Челси и т.н". Двамата направиха чудеса не само за клуба, но и за град Рексъм", разказва британката.

А как се е озовала в Академик (Свищов)? "С мъжа ми живеем близо до Свищов и беше очевидно да избера Академик - носят небесносини екипи като моя любим Манчестър Сити! Базата прилича на общинските бази в Уелс, на терените за юношески футбол. Съпругът ми видял отбора при посещение тук и им писа мейл, в който им предложи моите услуги на доброволни начала няколко дни седмично. Така ще мога да намеря нови приятели и да поддържам уменията си", завършва Гейнър Дейвис пред Фейсбук страницата на ELITBET Трета лига, която привлича все повече фенове на аматьорския футбол у нас с ексклузивно съдържание.

Можете да последвате ELITBET Трета лига във Фейсбук ТУК.