ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Напълно анонимен британец е проявил интерес към закупуването на Марек. Той се е представил като фармацевт по образование, но служител на фонд за недвижими имоти. Островитянинът говорел развален български и признал, че е представител на друг свой сънародник, който разполага със солидни финансови възможности. Кандидатът провел разговор с директора на ДЮШ Янек Кючуков и силния човек в управата Цветан Видински.

„Срещата се състоя в четвъртък в Дупница. Идеята им е да закупят Марек. Те първо попитаха какви пари искаме за футболния клуб. Казах им, че нямам представа за какви пари става въпрос, защото ние не продаваме нищо за момента. Те имат интерес към нашия отбор и искахме първо да разберем каква е тяхната идея за развитието на този клуб. Знаете, че определено имаме финансови проблеми. Това, което разбрах от тях е, че те искат да менажират клуба, като те да поемат цялата издръжка. Този човек е представител на друг човек, който живее в Лондон и е с доста добри финасови възможности. Каза, че идеята му е да развива футболисти, които да ги докарва от чужбина и да ползват нашия клуб. Така нещата се обърнаха на 180 градуса, това не ни устройва за момента. Но не сме прекратили отношения. Те попитаха и дали могат да влязат в клуба 50:50. Но целта на нашия клуб е да развиваме местни кадри. Основно залагаме на българското. Виждаме, че в по-добрите български отбори вече много рядко има български футболисти, повечето са чужденци. Но при сегашното ни ниво, финансово и като положение във Втора лига, мисля, че е съвсем нормално да залагаме на местните момчета и на повече българи. Самата идея, че могат да докарат например 20 чужденци и да заемат мястото на нашите момчета не ми е ОК“, коментира Видински пред largoto.bg.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

„Оставихме вратата отворена за нови срещи, но с тяхната идея за клуба много се разминаваме. Нормално е те да кажат какво предлагат като пари за Марек. Сигурно пак ще дойде време да говорим за финанси. За момента като гледам накъде вървят нещата, най-вероятно може да пропадне цялата тази идея за закупуване на клуба. Това е третият кандидат-купувач на Марек от началото на годината. Но има разминаване в целите. Явно и тримата имат нещо друго предвид, не ни съвпадат идеите. Предните двама бяха българи“, допълни силният човек в управата на клуба от Дупница.

„Няма вариант да се включат като спонсори. Както стана ясно тяхната цел е мениджърска. Единият от тях има европейски лиценз за мениджър. Идеята е изцяло да докарват футболисти в България и оттук да ги продават. Споменаха, че са имали интерес и към Спартак (Плевен). Казват, че базата, която са видели в Плевен, не ги удовлетворява, била в доста окаяно състояние. Аз ги питах: „вие на „Бончук“ идвали ли сте?“. Те отговориха: „гледахме снимки, мислим, че е добре“. Казах им, че явно само са видели снимки, защото по стадиона има доста работа особено по основния терен“, призна Цветан Видински.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!