Минимална загуба допусна свищовският Академик в предпоследната си контрола от подготовката преди началото на сезона в Северозападната "В" група. „Студентите“ гостуваха на Бенковски в Бяла и отстъпиха с 1:0, но можеха да постигнат и по-добър резултат, като пропуснаха и дузпа, пише sport-vt. Първото полувреме бе изцяло за гостите от Свищов, които доминираха в играта и създадоха няколко положения, но защитата и вратарят на домакините успяха да се справят.

След почивката треньорът Борислав Борисов пусна в игра и юноши и това изравни силите на терена. В 52-ата минута при бърза контра домакините откриха резултата чрез Димитър Бръшнаров - 1:0. Академик можеше да изравни в 74-ата минута, когато получи право да изпълни дузпа. Ударът от бялата точка на играещия треньор Боби Борисов обаче бе спасен с крак от вратаря на Бенковски Милонов. Малко след това Тодор Тодоров също можеше да изравни, но отправеният изстрел срещна гредата. До края мачът бе равностоен и голове не паднаха.

Последната контрола на Академик е в събота, когато приема новака в групата Ювентус (Малчика). „Студентите“ започват първенството седмица по-късно с домакинство на Ком (Берковица).