Гръцката полиция е арестувала 15 ултраси на ПАОК, пише PlovdivDerby.com. Причината за ареста е нападението с ножове и други хладни оръжия над 7-8 фенове на Ботев (Пловдив).

Припомняме, че при инцидента загина 28-годишният пловдивчанин Тоско Б., който беше блъснат от кола. Други двама фенове на „канарчетата“ пък са настанени в болница в Солун. Единият от тях е претърпял операция, след като е ударен с камък в главата.

Снощи гръцката полиция обяви, че издирва автомобил. Става въпрос за черен ван, с който са се предвижвали фенове на ПАОК.

За момента се твърди, че колата, която е блъснала Тоско Б., е била управлявана от жена. Тя също е арестувана, но се смята, че инцидентът е станал по случайност, а не нарочно.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Стотици фенове на гръцкия Арис изказаха своите съболезнования, използвайки „Фейсбук“ страниците на Ботев (Пловдив), „Бултрас“ и др. От клуба поискаха полицията в Гърция да е безкомпромисна при откриването на виновните и да не си затваря очите пред нищо.

От фенски страници на Берое, ЦСКА и Левски в социалните мрежи също изказаха своите съболезнования и осъдиха нападението с оръжия над българските фенове в Солун.