Елитният Пирин записа съмнително 2:2 в контролата си срещу Септември (Симитли), играна в Рилци. Букмейкърите на момента пропищяха от този резултат и съжаляват, че са включили срещата в тиражите си.

Проверка на БЛИЦ установи, че масово е залагано за над 2,5 гола (б.а. - печалбата е при три попадения, които паднаха още до 48-ата минута). В Sportingbet и bet365 коефициентът за този вид залог намаляваше в минутите преди започването на срещата, достигайки до 1,60, а час преди двубоя ставката бе 1,75. Това подсказваше, че упорито са слагани пари именно за над 2,5 гола. Крайното 2:2 пък се котираше при коефициент 17.

На полувремето "орлетата" водеха с 2:0 след попаденията на Драги Коцев и Димитър Воденичаров. Закъсалият в Западната "Б" група тим от Симитли обаче изненада всички, стигайки до 2:2 с голове от дузпа на Атанас Лясков в 48-ата минута и на новото попълнение Петър Шопов в 57-ата.

Вчера босът на Пирин Николай Галчев изненадващо заяви, че имал съмнения за симулативна игра на футболистите си в 4 мача през есента. /БЛИЦ